Arte educație pentru copii și tineri

Ce este educația? Ce este arta? Ce este copilăria? În funcție de modul de a aborda cele trei copii concepte va merge pentru o lume sau alta.

copii

Ca artist, prima întrebare pe care o pun este ce este Arta. Și am primit nici un răspuns. Eu știu ce am nevoie sau ce era vechi de masterat (tehnici de efectuarea conceptuale și material), dar eu nu știu să definească ceea ce este Arta.Stiu ca unele piese (picturi, poezii, muzică, clădiri, spectacole, etc.) mi-au dat cunoștințe și mă simt mai în siguranță atunci când mă bucure. Bun opere de artă construiesc pe interior si am atașa restul comunității, locale și universale. Există o comunicare indescifrabile dintre opera si receptor.

Pentru a efectua lucrările sale, artistul are nevoie de tehnici de pregătire și pasiunea pentru ambarcațiuni, încredere absolută în valoarea muncii lor și beneficiul pe care îl aduce societății. De aceea, singurul lucru pe care îl pot învăța pe copii și tineri este de tehnicile de realizare (cel puțin cei care îl folosesc) și răspândirea pasiunea pentru meserie.Următoarea întrebare pe care o pun este de ce este educația. Este transmiterea de cunoștințe prin calificați în art. Această copii cunoaștere este multi-fațete și corporale (tehnice) și necorporale (valori). Corporale dă libertate de mișcare, rezolvă problemele oamenilor, de a face viața mai bună. Necorporale marca direcția noastră de a face. 

Copiii au nevoie de educație artistică

Singura modalitate de a învăța valori este prin exemplul personal. De nimic nu servește să-i spuneți copilului „nu știu” în cazul în care profesorul nu este. Copii și tinerii au nevoie de adulți care servesc ca modele. Practica cu exemplul și copii să învețe prin osmoză.În cele din urmă, ceea ce este copilăria. Aceasta este prima etapă de viață, ai nevoie de ajutorul adulților pentru a supravietui, corpul și mintea evoluează rapid cu mari schimbări, are o foame de cunoaștere, de a fi și de a fi în lume, este un nobil ca natura însăși.

Invata arta pentru copii și tineri este labrarles interioară domenii în care ne jucăm, să crească, cred. Spații care va dura toată viața și le va ajuta să trăiască împreună. Este de a le oferi limba pentru a se exprima și de a construi o comunitate.Școala este locul în care toți copii (sau ar trebui să fie), prin urmare, scenariul ideal pentru educație. Profesorii lor sunt cei care cunosc cel mai bine copii, familiile lor și de circumstanțe. Artele sunt de multe ori retrogradat la un al doilea nivel în curriculum-ul național, iar profesorii nu au întotdeauna suficiente de instruire în domeniul artelor.

Nu sunt bune cross-curriculare proiecte care folosesc arte (de exemplu, opere) ca un vehicul pentru învățare în școli. Dacă, în plus avem că artiștii se amesteca cu profesorii și elevii obține o mai completă a proiectului. Asta este ceea ce am folosit pentru a face în Finlanda cu asociația Rakennetaan kaupunki!, crearea de noi opere cu elevii din școli și de lucru în timpul orelor de școală, mână-în-mână cu personalul didactic.Un al doilea scenariu, în plus față de școli, școli de artă pentru copii. În întreaga lume există școli de muzică în cazul în care copii învață de la începutul anului și după mai mulți ani de studiu au o mare capacitatea de muzical, fie că sunt profesioniști sau nu. O sută de ani în urmă, aceste școli de muzică au fost aproape inexistente. Dacă vom lucra de acum într-o sută de ani va fi comune pentru școlile de pictură, arhitectură, fotografie, dans, teatru pentru copii și tineri.

În Finlanda, în cazul în care am trăit din iulie 2011 până în aprilie 2015, există aceste școli de artă pentru copii. Începând cu anii ‘ 90 ai secolului trecut, există o lege care definește și apără. Una dintre școlile cele mai notabile este Annantalo, deținută de Orașul Helsinki. În fiecare an este dat de zece mii de ore de cursuri pentru elevii de școală (de la 5 la 18 ani), și studenți care, prin contul dvs. sunt de gând să învețe cum de arte în fiecare săptămână pentru a ieși din școală normală. Pictura, arhitectura, dans, teatru, ceramică, fotografie… împreună sau mixte, sunt predate de către artiști cu pedagogice de pregătire, sau de către cadrele didactice cu formare artistică.Școli de artă pentru copii și tineri, sunt necesare instituții în orice țară care dorește să-și îmbunătățească educația în acest domeniu. Sunt copii necesare în Spania și în Columbia.